Hallå där Janne Kristoffersson, förstelärare på Holstagårdsskolan

Vad jobbar du med?

Jag arbetar som förstelärare, och undervisar i svenska i 7-9, är IKT-pedagog och är med i skolledningsgruppen.

Varför har du valt att jobba på just Holstagårdsskolan?

På Holstagårdsskolan finns duktiga och intresserade elever, engagerade föräldrar, många duktiga kollegor och både höga krav och ambitioner, men också en vilja att utvecklas.
Vi har också en mycket engagerad och duktig skolledning som vill och kan driva skolutveckling, oavsett om det gäller IKT, pedagogik eller annat som gör skolan bättre.
Jag har alltid trivts på skolan, och känner att jag kan vara med och påverka skolans fortsatta utveckling.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det allra bästa är kontakten med eleverna, att kunna kämpa, skratta, arbeta tillsammans och samtidigt känna en tillfredsställelse när man ser utvecklingen hos eleverna. Inte minst när man ser hur bra de lyckas efter tiden på vår skola.
Jag tycker också om att ha friheten att kunna forma undervisningen, att i samråd med kollegor och elever utveckla undervisningsmetoder som utmanar och utvecklar.

Vad är det bästa med att jobba i en av Helsingborgs stads skolor?

Jag kan tycka att det finns en vilja att utvecklas och bli bättre, något som vi säkert lyckas olika mycket med på de kommunala skolorna. Hos oss finns det ett driv i skolledning och kollegium som sporrar oss.

Vad vill du ge för råd till någon som vill jobba här?

Att i första hand hitta styrkan som finns i att arbeta i ett arbetslag, men också att hitta sin egen ledarstil, att vara sig själv i klassrummet och i kontakten med elever och föräldrar. Att inte vara rädd att prova egna idéer, oavsett om man gör det i samråd med kollegor och skolledning eller tillsammans med elever. Vi vill att utvecklingen hos oss kommer inifrån, från elever, från pedagoger och kanske även från föräldrar, det är så riktig skolutveckling sker.